Ingrediente
150 ml apa sau lapte , 75 ml ulei, un praf de sare, 2 lingurite zahar ,150 g faina, 3-4 oua, 100 g sirop de fructe sau 50 g zahar pudra cu vanilie, ulei
pentru prajit.
Mod de preparare
Se pun impreuna la fiert apa, uleiul si putina sare,zaharul . Cand au dat in
clocot, se toarna faina si se amesteca repede pana se desprinde aluatul de pe
vas. Apoi vasul cu aluat se da la o parte si, dupa ce acesta s-a racit putin,
se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare ou.
Cu o lingurita inmuiata in ulei se iau bucati mici din aluat, se pun intr-un
vas cu ulei infierbantat si se prajesc pana se rumenesc sau se pot modela in palme in forma de bilute mai mari sau mici .


. Gogosile se servesc calde sau reci, cu sirop sau cu sos de ciocolata, ori pudrate numai cu zahar vanilat.