Muraturile asortate in frunze de hrean sunt recomandatae, in special, iubitorilor de mancaruri picante, pentru ca au un gust iute acrisor. Muraturile asortate in frunze de hrean pot fi asociate cu cu diverse garnituri, fripturi, preparate la gratar si mancaruri gatite in stil traditonal.
Ingrediente:
1 kg gogosari mici; 0,5 kg castraveti cornisoni; 1 radacina telina mica; 0,5 kg ceapa; 1 capatana usturoi; 2 morcovi; 2 radacini hrean; 40 frunze hrean;piper si mustar boabe; tulpini marar uscat; crengute visin; otet de 9 C; tablete aspirina; zahar; sare grunjoasa.
Mod de preparare:
Gogosari se invelesc in frunze de hrean; Ceapa se taie in rondele groase; Morcovii si telina in bucati; Hreanul pe lungime; Se aranjeaza legumele in borcane de 800 ml, se adauga usturoiul, boabele de mustar si piper;Se lasa un spatiu de 4-5 cm pana la gura borcanului, apoi se adauga cate o lingura rasa zahar, una de sare grunjoasa, 1 tableta aspirina pisata si 100 ml otet;
Deasupra se aseaza crengutele de visin si tulpinile de marar; Se toarna apa peste legume cu 2 cm mai jos de gura borcanului; Se inchid ermetic borcanele si se fierb la bain-marine timp de 20 de minute; Se invelesc in paturi si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.Veti obtine 8 borcane de muraturi de 800 ml.