Pentru blat :
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
sare
Pentru umplutura :
1 kg de smantana ,5 linguri de zahar ,zahar vanilat ,rasatura de lamaie si portocala ,2-3 linguri faina ,5 oua ,sare .
Blatul
Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma,freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute spuma, adaugi un praf de sare si faina, treptat, incorporezi bine faina si torni compozitia in 2 forme rotunde sau intr-o tava mare de aragaz si lasi sa se coaca pe jumatate , la foc potrivit.
Umplutura
Se pune smantana , se amesteca cu zaharul, cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina, sare si apoi albusurile batute spuma si punem acest amestec pe blatul copt pe jumatate avand grija ca forma sa fie umpluta pe jumatate, deoarece la copt compozitia creste mult si o coci mai departe, la foc potrivit.
Cand este gata se lasa pasca pana a doua zi in tava pentru a se intari.
PS. Pozele sunt ale mele ,pasca nu e facuta de mine e comandata de la o cunostinta si am cerut reteta ....pe care o voi incerca si eu nu neaparat de sarbatori poate fi consumata oricand .
- Toate retetele
- Retete pe categorii
- _Aperitive
- _Mic dejun
- _Cina
- _Supe si ciorbe
- __Supe
- __Ciorbe
- _Retete cu legume si paste
- _Retete cu carne
- __Retete cu carne de pasare
- __Retete cu carne de porc
- __Retete cu carne de miel
- __Retete cu carne de vitel
- _Din cămară
- __Conserve/Muraturi/Zacusca
- __Dulceturi/Gemuri
- Advertoriale
- Blogroll
- Casă și familie
- Să gătim împreună
- Călătorii, Aventuri
- Contact
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!