3 kg peste proaspat (crap, somn, sau salau), 1 l suc de rosii, 3 kg de ardei kapia, 1,5 kg de morcovi, 1,5 kg de ceapa, 1 litru de ulei, sare, piper, foi de dafin, 5-6 bobite de ienibahar, ardei iute, cimbru, busuioc.
Intr-un ceaun mare se pun la undit in ulei ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare. Dupa ce au fiert se adauga sucul de rosii. Ardeii se coc, se curata de pielita si de seminte, dupa care se taie bucati. Se adauga in vas si se lasa sa fiarba. Pestele se pune intr-un vas cu apa la fiert, pentru a putea desface carnea de pe oase mai usor. Se scot bucatile de carne – se pot da si prin masina de tocat – si se adauga in zacusca, impreuna cu mirodeniile. Fierbeti amestecul pana se ingroasa si uleiul se aduna suprafata, apoi puneti zacusca la borcane. Aveti grija sa fie ulei pentru toate borcanele, pentru o buna conservare. Borcanele se inchid si se fierb la bain-marie.
ACEASTA RETETE NU E INCERCATA DE MINE O AM DE LA O PRIETENA .