Dupa cum stim tortillas este o lipie mexicana, care se poate face din faina de porumb, de grai sau alte soiuri de faina.
Eu azi am facut din faina de grau, dar urmeaza sa incerc si din faina de porumb.
Sursa de inspiratie este aici la Adi Hadean.

Ingrediente: 2 cani de faina, 2 linguri de ulei, o ceasca de apa, un praf de sare, un plic de praf de copt.
Mod de preparare: Din toate ingredientele se face un aluat pe care il framantam cca 3 min. si il punem sa se odihneasca 15 minute.
Impartim aluatul in parti egale si formam bile pe care le intindem cu sucitorul.
Coacem fiecare tortilla in tigaia grill foarte bine incinsa, la foc mare.Lasam sa se coaca pe o parte pana cand fac basicute si apoi le intoarcem si le mai lasam 40 de secunde si pe cealalta parte.
Le punem pe o farfurie si le acoperim cu un prosop ca sa ramana moi.
Daca cumva le coacem prea tare vom obtine snacksuri de tortila :).
Le putem umple cu carne fripta , salata, cartofi pai, legume la grill, diferite sosuri  sau cu ce va pofteste inimioara .
Eu le-am implut cu fasii de carne de porc facuta la grill si salata de varza.
Sa aveti pofta!!!