Print Friendly and PDF

duminică, 14 iulie 2013


Cred ca a trecut aproape o saptamana de cand am vazut reteta pe fb la Adriana Lucia o retea de cornuri fara framantare, A sunat interesant. Se fac repede si nu pierd mult timp. In aceea reteta ea zicea si de cozonac. Si iata ca azi am reusit sa il fac. A iesit foarte bun si ce e mai important nu am stat mult in bucatarie. sa va scriu reteta putin modificata:

- 1kg faina  
- 5 oua,
 - 300 g zahar
- jumatate de pachet de unt 80% grasime,
-  5 linguri de ulei,
- drojdie cruda  42 g ,
 -  200 ml lapte (+ sifon sau apa minerala  daca e nevoie la framantat),
- esenta de vanilie si lamaie sau coaja de la o lamaie
-  nuca
- zahar
- scortisoara
- un ou pentru uns
Punem la dospit drojdia cu laptele caldut in mijlocul fainii (unde o sa facem un crater). Cand incepe sa dospeasca adaugam ouale batute bine, untul topit, uleiul, esenta de vanilie si cea de lamaie ( sau coaja de lamaie).
Amestecam toate ingredientele pana la omogenizare si lasam aluatul la dospit.
L-am umplut cu nuca amestecata cu  zahar si scortisoara.
Se coace in cuptorul preincalzit cca 40 de minute. Inainte de ai baga la cuptor il vom unge cu ou batut. Mi-au iesit 2 cozonaci !
Spor la gatit!!








Tagged:

4 comentarii:

  1. Ce frumos arata! Chiar si fara framantare pare tare pufos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Paula a fost foarte rapid la facut si a iesit tare bun si gustos

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta trebuie incercat ca prea fain arata !
    Sambata rodnica in bucatarie , sa ai, draga mea. Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multam Sidy!!! Sa ai sport si tu !!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Press