Am  tot incercat multe retete de gogosari, dar cea de la Liana (Bucataresele vesele) mi-a placut cel mai mult. Iata reteta :
- 1,5 kg gogosari
- 4-5 ardei iuti
- 200 ml otet
-10 linguri zahar
- 2 l apa
- 2 linguri de sare neiodata
- 1 lingurita salicita sau conservant
- hrean

Preparare:
Spalam bine gogosarii si ii intepam cu acul. Punem la fiert apa impreuna cu sarea, otetul si zaharul. Cand incepe sa clocoteasca, punem gogosarii timp de un minut dupa care ii scoatem afara intr-un vas si ii lasam sa se racoreasca.
Asezam gogosarii in borcane, alaturi de felii de hrean si ardei iuti. Deasupra fiecarui borcan pune cate un varf de cutit de salicilat, apoi turnam peste ei solutia de murat, pe care am dat-o din nou la clocot.
Acoperi borcanele si le dam la dunst rece. Pot fi consumati dupa 2 saptamani.

Sa aveti spor!!!