Ingrediente: 

·                                 600g branza de vaci
·                                 250g gris
·                                 3 linguri zahar
·                                 oua
·                                 esenta de vanilie
·                                 50 g unt
·                                 250g pesmet
·                                 3 linguri zahar pudra

 Mod de preparare: 

Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat.
Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare.
Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute.
Untul se topeste intr-o tigaie, se pune pesmetul si se rumeneste putin pana isi schimba culoarea.
Se lasa la racit si rece se amesteca cu zaharul pudra.
Se pune apa la fiert cu putina sare intr-o oala mare.
Cand clocoteste se da focul mic.
Cu mana umeda se formeaza bile potrivite si se pun la fiert in oala la foc potrivit.
Cand se  ridica la suprafata sunt fierte.
Se scot cu o paleta, se tavalesc prin pesmet si se pun pe platou.


 Am facut papanasii dupa reteta data aici.