luni, 12 iulie 2010

4 kg peste, 800 ml ulei, sare, 1 kg de morcovi, 1 kg ceapa, 8 foi de dafin, piper boabe, 200 ml otet.Intr-o cratita se pune ulei pe fundul ei si pe urma cate un strat de morcov taiat rondele, unul de ceapa taiata melcisor si un strat de peste taiat bucati mai mici. La final peste compozitie se toarna otetul amestecat cu o cana de apa, piperul boabe si foile de dafin. Dupa se da cuptor si se lasa circa 4-5 ore daca pestele e mic si 6-7 ore daca pestele e mare. ca sa nu se prinda de cratita pe fundul ei se pun 2 furculite in cruce.Cand este gata,punem pestele in borcane,usor ca se sfarma,capsam si punem la baie de abur,20 min. de cand a inceput apa sa fiarba. Cand timpul s-a scurs,oprim focul,acoperim borcanele cu un prosop si lasam asa pana a doua zi,cand vom mai fierbe inca o data,20 min.Apoi vom pune la camara.









Tagged:

3 comentarii:

  1. reteta nu se intelege bine otetul il pui dupa ce s au firt sau il pui de la inceput inainte sa le nui la foc

    RăspundeţiȘtergere
  2. Laura daca citesti atent poti vedea ca am scris ca la final dupa ce pui pestele si legumele se adauga peste compozitie otetul cu apa si condimente si pe urma am scris ca se da la cuptor.

    RăspundeţiȘtergere
  3. multumesc mult o sa scriu impresiile dupa ce o fac

    RăspundeţiȘtergere